Tags:

Reds väg genom yran 2015

By Mike tisdag 13 oktober 2015

Genom att uttrycka sig försiktigt så fick Ö-vik Red Socks en relativt enkel väg genom gruppspelet under brännbollsyran 2015. På förhand trodde utpekades Samlaget, som tydligen varit med under ett flertal yror tidigare, för det hårdaste motståndet. Det blev inte riktigt så. På en plan som kan vara en av de sämsta i yrans historia så besegrades Minions i den första matchen med 59-36 innan Red besegrade Samlaget med hela 78-21. Innespelet var styrkan genom hela turnering för Reds del. Höga, långa och fina slag i samtliga matcher visade att träningen under försäsongen gett resultat. Analysen i efterhand är att det här är den yra med den högsta träffprocenten för Reds del. Inte en utebränning blev det på hela turnering, och dessutom blev Red endast sista slagare under ett fåtal gånger.

I den sista gruppspelsmatchen mötte Ö-vik Red Socks, Super Smuts Bros. I ordentlig medvind lyckades först Hasse Byström varva, och därefter rann det iväg. Daniel Edlund, Micke Nordstrand och Simon Bäckström vevade iväg fina slag och kunde lunka de 76 metrarna runt planen. 

I slutspelet ställdes Ö-vik Red Socks mot IVP Bellator. Här insåg vi under uppvärmningen att motståndet nog skulle bli lite svårare än vi räknat med. Istället för ett gäng korpulenta industristudenter, så joggade taniga, smärta och vältränade idrottsvetare in och visade att det nog skulle bli en match i alla fall.

Red började spela ute, och hade vissa problem. Främre delen av laget hamnade nämligen lite för långt upp i banan. När en ej nämnd men övertaggad spelare också langade iväg bollen förbi brännaren Simon Bäckström och vidare ut i skogen vid ett tillfälle så vaknade laget till. Den missen blev en tändvätska för Red som därefter kunde positionera sig bättre i banan, och fångade därefter i stort sett samtliga lyrbollar innan laget lyckades bränna ute IVP Bellator och gå ifrån resultatmässigt. I innespelet var det senare inga problem, utan Red Socks fortsatte med stabila slag.

När matchen var slut visade det på seger i både inne- och utespelet vilket gjorde att Red Socks var klara för seedningsmatch mot Fantomen. Mot Fantomen blev det dags för spel i medvind igen, och matchen blev dessutom försenad då Fantomen ville justera reglerna på grund av en läktare som låg inom en slaglängds räckhåll på rätt sida om snedslagslinjen. (Nerver från Fantomens sida?). Efter överlägganden med domare och motståndare konstaterades att slag mot läktaren skulle gå om, och ej räknas. Det visade sig aldrig bli något problem under matchen, däremot blev ett stort problem solen som låg vansinnigt fel vid just den här tiden och på just den här planen. En hiss och bollen försvann snett uppåt i en EXAKT vinkel mot solen. Detta fick både Simon Bäckström, Daniel Edlund och Micke Nordstrand (som slarvat bort sina solglasögon på torsdagens milda förfest) erfara ute på planen – men även Fantomen i sitt utespel.

Matchen då. Ö-vik Red Socks började spelet inne, missade några slag direkt och hamnade med ett flertal spelare på första kon. Till slut fick Red Socks däremot ordning på slagen och rull på laget, vilket fick Fantomen att reagera. Det blev ganska snabbt slut på spex, dryga psykningar och istället fokus på spelet vilket inte brukar vara så vanligt för Fantomens del. I halvtid hade Ö-vik Red Socks en ledning med 11 poäng, en ledning som däremot snabbt åts upp. Med fem minuter kvar av matchen var ställningen lika, och när matchen var slut hade Fantomen vunnit med 12 poäng. Ö-vik Red Socks pressade alltså tidigare segrarna Fantomen och föll ändå med siffrorna 45-57. Helt okej alltså. Fantomen rullade också hårt på sina sex killar under innespelet, vilket visar att det här inte var en match de tog lätt på.

Ö-vik Red Socks MVP blev i år utsedd till Boel Rödin som spelade vansinnigt stabilt trots sin skada. En imponerade inställning från Rödins sida. Bland de övriga så agerade både Hasse Byström och Daniel Edlund stabilt med fina slag och stabilt utespel. Dessutom överraskade nyförvärven i form av Markus ”snabbare än Blixten (i Örnparken)” Johansson och Erik "Medic jr" Samuelsson. För att summera så var det en riktigt trevlig turnering för Reds del, även om utespelet som vanligt kan slipas till. Med lite bättre skärpa hade det också mycket väl kunnat bli en sensationell seger mot Fantomen.

Här är Reds resultat i årets yra: 
Ö-vik Red Socks – Minions 59-36 Ö-vik Red Socks – Samlaget 78-21 Ö-vik Red Socks – Super Smuts Bros 80-27. 64-delsfinal Ö-vik Red Socks IVP Bellator 65-51. 32-delsfinal Ö-vik Red Socks – Fantomen 45-57

Post Tags:

No Comment to " Reds väg genom yran 2015 "