Tags:

Yran 2018 - White

By Peter tisdag 5 juni 2018
2013, 2014, 2015, 2016, 2017 och 2018. Raden av seedningsplatser för White blir längre. Av de nu seedade lagen tror jag inte många kan stoltsera med 6 raka. Salming, Fantomen, BCZ, Dom Röda, Uber, BK Rel tror jag har varit där under 2013-2018, men är det någon mer? Oavsett så verkar det som förgjort att ta sig förbi 16-del. Men vi tar det i rätt ordning.

Gruppspel Fredag
Efter den mest välorganiserade livesända brännbollslottningen någonsin så kändes gruppen överkomlig. Oron finns dock alltid där, vad döljer sig bakom namnen? I år bestod gruppen av S.O.S Vätskebrist, Ohm’s lag samt Ensilaget.

Ungefär samtidigt som lottningen drar igång börjar väderprognoserna dyka upp. Redan tidigt såg det ut att bli bra väder och det höll i sig hela vägen fram och fredagen bjöd på fint brännbollsväder på bana 5 där det var svag medvind och en tryckande hetta. Laget var taggat och gruppspelet flöt på utan större missöden. Inga skador, inga oväntade missöden.

Resultaten skrevs till följande:

ÖRS – S.O.S Vätskebrist 79-28
ÖRS – Ohm’s lag 65-41
ÖRS – Ensilaget 72-28

Överlag stabilt spel utom i matchen mot Ohm’s lag där vi faktiskt var siste slagare en gång. Utöver det noterades det att Mattias imponerade i utespelet, att My’s träning gett resultat, att Erik sprang så snabbt att soptunnan inte hann flytta på sig och att varken Peter eller Johan i SPF50-klubben brände sig.

Slutspel lördag
Fortsatt bra väder, fortsatt insmörjning för SPF50-klubben men en klart mycket mer påtaglig vind. Något som skulle prägla båda matcherna vi spelade. Den första mot Sexysaxmansaxogram. Via att det var färre lag spelade vi för första gången ingen 64-del. Lite trist kan tyckas men det gjorde ju att det blev lite sovmorgon!

Matchen gick av stapeln på bana 15 i kraftig medvind. Vi började ute och lyckades relativt tidigt bränna ut dem. Efter det gick de dock runt säkert. Vi tog bra med lyror men vinden gjorde utespelet svårt. Luckorna i utespelet blev stora när Danne och Peter tog djup. Efter utebränningen kändes dock matchen avgjord, vi skall lätt gå runt i den medvinden och det gjorde vi också när vi klev in. Brink slog bollen hela vägen in på bana 16 och varvade 2 gånger samt att vi hade hög träffprocent gjorde att vi snurrade på bra. Har inte det exakta resultatet men gissar på 70-30.

Redan när lottningen kommer så kikar man ju på 16-delen. Det har varit som förgjort för oss, 5 raka förluster i 16-del vore skönt att bryta. Ur det perspektivet så kändes Fantomen inte direkt som en bra lottning, men man kan inte ge upp i förväg och Fantomen blir inte yngre. Matchen gick av stapeln på bana 20 och spelades i kraftig motvind. Vi började ute efter att Erik vunnit lotten. Fantomen började knackigt och vi kunde tidigt få till ett par bränningar för att efter cirka 3-4 min få till en utebränning. Oerhörd tagg hos oss och ett Fantomen som såg konfunderade ut i de tuffa förhållandena. Vi fick sedan till ett par bränningar till innan de hittade slagandet och började rulla runt fint. Trots medvinden lyckades vi inte sätta nog med press via det fina slagandet. Med facit i hand skulle vi nog tryckt på ytterligare och hoppats på en ytterligare utebränning. Vi blev nog lite för nöjda när vi lyckades bränna ut dem. För när det var vår tur att slå var vinden fortfarande lika jobbig. Och trots en bra start så tog det inte länge innan domaren snurrade med fingret i luften. Det följdes av ytterligare en utebränning tätt därpå innan vi, precis innan slutsignal, återigen stod med tomt bo. En oerhörd besvikelse att vi inte höll ihop slagandet bättre. Visst var förhållandena tuffa men vi slog så många ogiltiga slag att vi hade bränt ut oss oavsett vind. Riktigt surt att inte kunna bjuda upp till en bra match. Nu blev andra halvan mest en transportsträcka.

Trist att vi inte nådde upp till vår högsta nivå när det gällde som mest men vi får vara nöjda men seedningsplatsen och hoppas på att nästa år, då jäklar plockar vi åttondel!

Dags för Yran att växa!
Årets turnering får utifrån min synvinkel ses som en av de mest välorganiserade. Allt flöt på bra. Domare av bra kvalitet, kondomare (läses som sammanslaget ord. Reds anm.) redan i vissa av grupperna och det känns som att arrangörerna blir mer och mer varm i kläderna. Nu återstår utmaningen att få cupen att växa. Den minskning som sker i antalet lag för varje år behöver brytas. Nu känns det dessutom som att arrangören har organisationen och erfarenheten på plats för att klara det på ett bra sätt. Låt oss hoppas att marknadsföringen och peppen för brännbollen ökas till nästa år och att Brännbollsyran hittar tillbaka till över 300 lag! Med den enorma publik som var på finalen samt de senaste årens fina väder borde det inte vara någon omöjlig målsättning.

Post Tags:

No Comment to " Yran 2018 - White "